Wat zijn WordPress plugins?

Vandaag schrijven we een blog over de plugins van WordPress. Nee, we schrijven geen ingewikkelde blog waarin wordt geschreven over ingewikkelde onderwerpen die je niet zal begrijpen. Maar geloof ons, het toevoegen van een plugin is niet iets wat complex is. Het is een extensie die je eenvoudig aan je WordPress website kan toevoegen om gebruik te kunnen maken van extra functionaliteiten die WordPress kan bieden.

WordPress Plugins downloaden

WordPress beschikt over meer dan 50.000 plugins en na het schrijven van deze blog zal dit alleen maar toenemen. Er is een verschil tussen gratis- en betaalde plugins. Deze kunnen beide makkelijk worden gedownload via de backend van jouw WordPress website. Bij de download en installatie van een plugin raden we aan om altijd even de statistieken van de plugin te raadplegen. Het is belangrijk dat een plugin niet verouderd is, dus zorg ervoor dat de laatste update van een plugin altijd maximaal 1 of 2 maanden oud is. Ook zijn de beoordelingen, de recensies en het aantal installaties van belang om de plugin te downloaden. Als dit weinig is of vele slecht beoordelingen heeft dan kan je beter verder zoeken naar een andere plugin die voor jou dezelfde oplossing zal bieden. Ook moet de plugin voldoen aan de laatste versie van jouw WordPress versie zodat deze compatibel is.

In deze blog hebben we een aantal plugins voor je op een rijtje gezet die wij voor jou aanbevelen.

Jetpack plugin

De Jetpack plugin is een plugin die wij erg graag aanbevelen. De plugin helpt jouw website met marketingontwerp en beveiliging van je website. Ook kun je eenvoudig je social media integreren met de plugin en daarmee de statistieken lezen.

Yoast SEO

Eerder hebben we een blog geschreven over wat SEO nu eigenlijk is, ook hierin hadden we de Yoast plugin al even naar voren laten komen want het is een plugin die helpt om de SEO resultaten in zoekmachines te verbeteren. Natuurlijk moet je zelf het werk doen maar de plugin zal je ondersteunen met advies. Wel is onze feedback om jezelf niet “rot te staren” op het gekregen advies, maar het als graadmeter te gebruiken voor je optimalisatie. De plugin geeft per website pagina een score aan of jouw geschreven en ontworpen webpagina in orde is.

WooCommerce

Een andere belangrijke plugin is WooCommerce, zeker als je van jouw website een webshop wilt laten maken.
Met deze plugin maak je eenvoudig een online winkel zodat je zowel digitale als fysieke producten kan verkopen. De plugin maakt het mogelijk om producten op je website toe te voegen, bestellingen te beheren en de instellingen voor jouw winkel in orde te maken. Enkele voorbeelden van deze instellingen zijn integratie met een betalingsprovider, het toevoegen van BTW op je producten en eventuele verzendkosten te berekenen.

Natuurlijk zijn er nog vele andere handige plugins die we in de toekomst zullen behandelen. We hebben 5 andere plugins hieronder alvast voor je op een rijtje gezet zodat je zelf verder op onderzoek kan gaan:

  • Formidable, dit is een mooie plugin om formulieren op je website te plaatsen;
  • MailChimp, deze plugin helpt om een lijst met abonnees voor jouw nieuwsbrief te verzamelen en om te zetten in klanten;
  • WP Optimize, de plugin is goed om de database van je website op te schonen met een paar simpele handelingen;
  • Akismet, de plugin helpt om spam op je website tegen te gaan;
  • WordFence, alles wat je nodig hebt om je WordPress website te beveiligen;

Plaats een reactie