Waarom een WordPress website?

Waarom kiezen we voor een WordPress website? Een hele goede reden is natuurlijk dat WordPress een gratis contentmanagement systeem is voor sitebouwers. Op een eenvoudige manier kan je verschillende soorten websites maken. Ieder type website kun je zelf maken zonder dat je kennisniveau van programmeren en coderen up-to-date hoeft te zijn. Mede daarom is WordPress het meest gebruikte CMS systeem in Nederland en zelfs ter wereld.

WordPress kunnen we iedereen aanraden die wil starten met het maken van een eigen website, zowel voor bloggers, freelancers als MKB-bedrijven.
In deze blog hebben we 6 redenen beschreven om WordPress te gebruiken:

  • Goed platform voor startende bedrijven
  • Uitstekend vindbaar in Google
  • WordPress biedt veel flexibiliteit
  • Eenvoudig om te leren
  • Direct te gebruiken na installatie
  • WordPress is goed beveiligd

WordPress is goed platform voor onder andere startende bedrijven
Voor het gebruik van WordPress hoef je als gebruiker van het CMS-systeem niet te betalen. Je installeert WordPress gratis op je hostingspakket voor het gebruik van een zakelijke of persoonlijke website. Ook is WordPress een opensource platform, dat betekent dat de broncode van WordPress gratis te downloaden en zelf is aan te passen. Mede hierdoor blijft WordPress up-to-date door talloze programmeurs die continu ervoor zorgen dat WordPress een sterk platform blijft.

WordPress website goed vindbaar in Google

Zoekmachines rangschikken websites die goed gebruik maken van WordPress. Zeker ten opzichte van andere CMS systemen komt WordPress in de rangschikking van Google goed naar boven. De indexering in zoekmachines komt doordat Google robots langs je website langs stuurt om jouw website te leren kennen. Mede omdat WordPress een Opensource platform is zijn er vele programmeurs die bijvoorbeeld plugins ontwerpen om de zichtbaarheid van jouw website te verbeteren. Een goed voorbeeld van zo’n plugin is Yoast SEO.

WordPress biedt veel flexibiliteit

Je kan een WordPress website gebruiken voor een persoonlijke of zakelijke website. Dus hiermee willen wij zeggen dat WordPress erg flexibel is. WordPress voldoet aan allerlei wensen en benodigdheden. Opnieuw komt dit door de vele plugins die in WordPress te downloaden zijn voor een goede website.

WordPress is eenvoudig te leren

WordPress dient een groot aantal gebruikers en daarom is het voor hun erg belangrijk om als een gebruiksvriendelijk platform ervaren te worden. WordPress heeft haar omgeving zo opgezet dat het erg makkelijk is om ermee te leren werken. Dit zie je ook terug in het aantal toenemende gebruikers binnen het WordPress platform.

Direct te gebruiken na installatie

Zodra je een domeinnaam heb geregistreerd en een (WordPress) hosting heb geactiveerd is WordPress direct te gebruiken. Na de installatie van WordPress is er geen extra configuratie voor het platform. Natuurlijk kan je er naderhand zelf voor kiezen om een ander thema aan je website toe te voegen, extra plugins te installeren en de nieuwe website volledig naar je eigen hand te zetten.

WordPress is goed beveiligd

WordPress is een goed beveilig platform vanwege de populariteit voor dit CMS-systeem. Opnieuw spellen vele verschillende programmeurs hier een belangrijke rol in. Zij zorgen ervoor dat plugins up-to-date blijven en zelfs plugins ontwerpen om jouw WordPress website veilig te houden.

Mocht je meer informatie willen over het gebruik van een WordPress website dan kan je ons altijd contacten via het contactformulier.

Plaats een reactie