Hoe gebruik je stockfoto’s voor op je website?

Als je een website heb dan wil je deze vullen met content zoals teksten, video’s en afbeeldingen. Maar helaas is het inhuren van een fotograaf of iemand die bedrijfsfilms maakt een dure grap. Dit kan je daarom goed oplossen door gebruik te maken van stockfoto’s.

Iedereen kent stockfoto websites

Iedereen kent de bekende stockfoto websites zoals shutterstock maar een groot nadeel van deze websites zijn dat het werkt op basis van een abonnement. Je koopt vooraf een aantal credits waarmee je vervolgens een afbeelding van de website kan aanschaffen. Voor je website heb je al snel meerdere afbeeldingen nodig en als je deze zal aanschaffen door het te kopen dan wordt dit automatisch een dure grap. Gelukkig zijn er betere alternatieven waarbij de fotografie ook van hoge kwaliteit.

Hieronder deel ik een aantal stockfoto websites die gratis in gebruik zijn. Dus de afbeeldingen en video’s die je daar gebruikt zijn receptvrij en dat betekent dat jij niet in de problemen komt als je de content gebruikt voor je eigen website.

Gebruik unsplash.com

De website unsplash.com is een gratis stockfoto website met vele kwalitatieve afbeeldingen die je rechtenvrij mag gebruiken voor je website. Je hoeft dus zelfs geen naamsvermelding bij het publiceren van de foto toe te voegen. De foto’s zijn in hoge resolutie te downloaden en daarom goed om te gebruiken voor je eigen website.

Afbeeldingen en video’s op pexels.com

Een vergelijkbare site met unsplash.com is de stockfoto website pexels.com. Ook hierop zijn vele professionelen fotografen die graag hun foto’s en video’s met ons delen. Het grote verschil met unsplash.com is dat op deze website ook video’s worden gedeeld. Opnieuw kan je deze rechtenvrij downloaden. Door al een aantal video’s te downloaden en deze achter elkaar te plaatsen in een video editor kan je zelf al eenvoudig aan de slag gaan met een goede bedrijfsvideo.

Koppeling met WordPress

Beide websites kunnen worden gekoppeld via een plugin aan jouw mediatheek van WordPress. Zo beschik je vanuit WordPress direct uit vele content dat perfect schikt voor jouw website. Als je ook een plugin installeert op je website om afbeeldingen te verkleinen dan zorg je ervoor de foto’s worden gecomprimeerd. Op deze manier hou je zelf je eigen website snel.

Nadeel van stockfoto’s

Er is 1 nadeel van stockfoto’s tegenover het inhuren van een fotograaf. Je content op de website is namelijk niet uniek. Dus het kan goed zijn dat jij dezelfde afbeeldingen gebruikt als je concurrent.

Wil je meer weten over het gebruik van goede stockfoto’s en video’s op je website? Wij kunnen je helpen om deze content op de juiste manier toe te voegen zodat Google het ook leuk gaat vinden dat jij deze afbeeldingen gebruikt. Neem dus gewoon contact met ons op en we kijken eventjes met je mee.

Plaats een reactie