Een paar tips voor het werken in een remote teams binnen verschillende tijdzones

Sinds begin 2020 is remote werken steeds meer standaard geworden. Ook voor bedrijven die voorheen helemaal niet gewend waren om met collega’s in het buitenland te werken. Zeker niet als collega’s dan ook nog in een andere tijdzone zullen werken.

Dus ik heb een paar tips geschreven die ik graag met iedereen wil delen die momenteel remote werken, medewerkers hebben die in het buitenland actief zijn of beide in de toekomst van plan zijn.

Het eerste wat ik zal aanraden is om de verwachtingen voor iedereen duidelijk op papier te zetten. Iedereen kan je hierover op de hoogte stellen per mail of een online meeting. Je deelt een soort briefing met daarin de benodigdheden die iedereen van elkaar hoort te weten zoals in welke tijdzonde een persoon zich bevindt en welke gevolgen dat kan hebben.

Zo kan je ervoor zorgen dat jouw team weet wanneer een bepaald persoon op een bepaald moment van de dag online zal zijn. Zij hebben namelijk kennis van de beschikbaarheid over hun collega’s. Maar ook bij het vergaderen dus het inplannen van een meeting is hiervoor erg handig. De middaguren kunnen namelijk voor vele mensen de belangrijkste focus uren zijn. Dus in deze tijd wil je geen teamoverleg plannen.

Je zorgt hiermee dat er gedeeld begrip komt binnen het team. En dit is erg belangrijk want daarmee zorg je voor een betere sfeer onderling. Om samen verder goed contact te hebben is Slack een goed programma om elkaar up-2-date t houden. Binnen jullie eigen kanaal kan je bijvoorbeeld inchecken maar kan je ook laten weten als je werkdag erop zit. Dit is natuurlijk geen verplichting maar wel een goede herinnering voor de anderen in het team.

Ook zijn er vele tools zoals ConvertKit om je werk openbaar te maken zodat je collega’s erbij kunnen. Hierop kunnen notes worden gepost met als doel daarmee openbaar vragen te stellen. Hiermee is er geen direct contact nodig met het team maar zal bij het eerst mogelijke moment van online gaan wel direct iedereen op de hoogte zijn.

Dit allemaal zorgt echt voor het gevoel van een goede samenwerking en je bereikt daarmee dat je weet wat andere mensen van je team van plan zijn. Heb je meer vragen hierover? Wij helpen je graag om mee te bouwen aan je onremote team!

Plaats een reactie